Hrvatski glumac
53

Slavko Sobin: Hrvati će uvijek voljeti dvije vrste javnih osoba, ja ne mogu ponuditi ni jedno ni drugo

I. S.
Foto: Pixsell/Marko Lukunić
Foto: Pixsell/Marko Lukunić
Hrvatski glumac Slavko Sobin je u novom intervjuu, između ostalog, govorio o svojoj karijeri te izazovima s kojima se nosi.
"Zapravo su me tek zadnja tri projekta učinila selektivnim i to zasad još uvijek samo u teoriji. U praksi tek moram doći do trena gdje ispred sebe imam pet scenarija u ponudi pa kao biram koji ću. 'Samo kad se smijem', 'Avenue of the Giants' i projekt koji sam upravo završio su mi donijeli i samopouzdanje da mogu iznijeti glavne uloge, ali i ukazali na to koliko se kao glumac osjećam bolje i radim bolje kad je riječ o priči koju zbilja želim ispričati", rekao je za buro247.hr.

Dodao je da ne kaže da će se uvijek moći držati toga, ali svakako intenzivno radi na tome da privuče scenarije koji osnažuju i liječe ljude.

"Ne bih više trošio svoje vrijeme na projekt za koji nisam siguran čemu služi i čime mogu uvjeriti publiku da ga se isplati pogledati. Mislim da sam svojim radom došao do trenutka kad imam pravo težiti najboljim od najboljih uloga i scenarija. Opet kažem, u teoriji, vidjet ćemo je li to izvodivo dugoročno", naveo je.

Novinarka Ana Pavić je, između ostalog, spomenula da joj Sobin jednostavno ima drugačiji vibe od većine hrvatskih glumaca.

"Drugačiji vibe... Hmmm... Vidi, Hrvati će uvijek voljeti dvije vrste javnih osoba. Prva je 'čovjek iz naroda' koji te ničim ne propitkuje, ničim ne izaziva, ničim ne ugrožava tvoje stavove, ne zalaže se ni za šta riskantno, voli 'izist i popit' i slika se s janjetinom. Druga vrsta su 'celebrityji' koji su napravili potpuni odmak od realnosti, fotošopiraju se, stavljaju hiljadu filtera, troše pare koje nemaju i izigravaju privid lažnog glamura koji ne postoji u našoj državi i ljudi ih gledaju da bi vjerovali da možda postoji. Ja ne mogu ponuditi ni jedno ni drugo", ispričao je.

Podsjećamo, Sobin je na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala izjavio da zajedno s kolegama posvećuje film "Samo kad se smijem" ubijenoj Nizami Hećimović te drugim žrtvama nasilja i femicida.

"Imali smo jedan grozan uvod u film - jučerašnji događaj - te večeras film posvećujemo na neki način žrtvama jer govori o tome koliko institucije zakazuju baš u ovakvim situacijama", izjavio je.