Susan Boyle priznala
0

"Školske kolege su me maltretirale"

Sarajevo-x.com
Susan Boyle, škotska pjevačica koja je postala popularna zahvaljujući učešću u britanskom talent showu, a najviše zahvaljujući svom anđeoskom glasu priznala je u intervjuu za američke medije kako je imala veoma teško djetinjstvo, te kako je tokom školovanja bila neprestano izložena maltretiranju kako učenika, tako i nastavnika.

Boyle, koja je u veoma kratkom vremenu postala svjetska zvijezda kazala je i to da je imala poteškoća s učenjem, zbog čega je često morala ostajati na dodatnim časovima u školi.

„Učenici su me neprestano maltretirali i ismijavali i to je najgori period mog života. Nema ništa gore od saznanja da neko ima moć nad tobom, da te neprestano ismijava i maltretira, a ti si nemoćan da bilo šta učiniš kako bi to spriječio“, kazala je Boyle čiji bi se novi album uskoro trebao naći na tržištu.

Susan se nerado prisjeća vremena iz školskog doba. Tvrdi kako ju je jednom udario i nastavnik, dok su je školske kolege svakodnevno maltretirale i ismijavale kako zbog izgleda, tako i zbog toga što je dosta sporije pamtila od ostale djece.

„Mislila sam da su nastavnici obučeni za rad s djecom koja imaju poteškoća s učenjem, no nije bilo tako. Na, sreću moj život je sada potpuno drugačiji i naravno bolji“, kazala je Boyle.

Britanska zvijezda oduševila je publiku širom svijeta kada je na britanskom talent showu otpjevala pjesmu 'I Dreamed Dream'. Brzo je zaokupila pažnju svjetske javnosti i iako nije pobijedila na showu ipak je postala veoma popularna u svijetu.