Predmet - pravljenje frizura?
0

Škola u Južnom Sudanu nazvana po Mariju Balotelliju

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Vjerojatno nijedan roditelj ne bi volio da mu se dijete školuje u ustanovi koja je dobila ime po kontroverznom nogometašu Mariju Balotelliju, ali i to se dogodilo.

Koliko god ljudi pričali o lošim stvarima koje Balotelli s vremena na vrijeme napravi, on je ipak, barem se tako čini, dobra duša. Naime, Talijan je financirao projekt Kona Keleija (29) koji je kao četvertogodišnjak bio zlostavljan. Kelei je kao mladić bio izbjeglica u Holandiji iz Južnog Sudana, te je kasnije diplomirao pravo u zemlji tulipana. Nakon toga se vratio u Sudan i snimio film "Silent Army" u kojem je opisao svoj život.

Balotellija se film toliko dojmio da je odlučio kontaktirati Keleija i ponuditi u financijsku pomoć da izgradi srednju školu u gradu Cuey Macharu. Škola će nositi ime Marija Balotellija zbog njegove izdašne pomoći.

Kritičari mogu govoriti što hoće o ovom mladom 21-godišnjem Talijanu, ali on je u svom kratkom životu toliko dobrih stvari napravio što nije"pošlo za rukom" ni duplo starijim ljudima istog financijskog stanja.

Yahoo! Sports je otišao toliko daleko da je napisao kako još nije jasno čemu će se djeca podučavati u toj školi, ali da bi psihologija, pravljenje frizura i rukovanje pirotehnikom vjerojatno bili jako dobri predmeti.