Drugi put u godinu i pol
0

Škola Oprah Winfrey u lezbijskom skandalu

Sarajevo-x.com
Privatna škola Oprah Winfrey u Južnoj Africi drugi put od otvorenja je postala središtem lezbijskog skandala, pišu u srijedu svjetski mediji.

Sedam učenica iz privatne škole Oprah Winfrey suspendovano je jer su djevojčice međusobno imale 'nedozvoljeni seksualni kontakt s drugim učenicama u krugu škole, te tjerale druge učenice na iste nedozvoljene radnje', prenose mediji.

Ovo je već drugi školski skandal takve vrste u poslednjih godinu i pol, a ovaj put je jedna 15-godišnja učenica optužena da je tjerala druge učenice da stupaju u seksualne odnose i ljubavne veze jedne s drugima.

Prvi skandal desio se devet mjeseci nakon otvaranja škole kad je voditeljica doma za djevojčice, Tiny Makopo optužena da je seksualno uznemiravala šest učenica, a suđenje za počinjeno nedjelo Makopovu očekuje u junu ove godine.

Makopova je tokom svog rada u školi učenice pokušala odvesti u krevet, te ih je ljubila i dirala, kako su djevojčice kasnije priznale.

Oprah WInfrey koja je u ovu školu uložila 30 miliona dolara, bila je i sama žrtvom zlostavljanja u djetinjstvu i kaže da je cijelu situaciju primila veoma lično.

'Ovo je jedno od najgorih iskustava u mom životu, ali mislim da ga moramo prevazići i nastaviti s borbom protiv takvih stvari', izjavila je slavna voditeljica i jedna od najbogatijih žena u svijetu zabave.

Imena djevojčica koje su suspendovane mediji ne prenose, ali djevojčice koje su ispočetka negirale krivicu priznale su da su nagovarale druge učenice na lezbijske odnose.