Imidž zaboravnog starca
43

Skeč koji ismijava Bidena dijeli se društvenim mrežama: Predsjednik SAD-a zaspao usred govora

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Saudijska televizijska emisija ismijala je predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris u skeču u stilu američkog "Saturday Night Livea" koji je ubrzo po objavi postao hit na internetu.

Isječak iz emisije "Studio 22", koji je emitovan na televizijskom konglomeratu MBC koji je u vlasništvu saudijske vlade, prikazuje Bidena kao zaboravnog starca koji zaspi na podijumu i treba ga probuditi bespomoćna Harris.

Snimak počinje tako što glumac koji glumi Bidena besciljno pokazuje na novinare dok Harris stoji pored njega.

Predsjednik SAD-a tada odluta sa bine, samo da bi ga Harris vratila nazad.

Zatim ga vodi do podijuma da se obrati novinarima. Glumac koji tumači lik predsjednika tada počinje raspravljati o "krizi u Španiji" samo da bi ga potpredsjednica ispravila.

"Razgovarat ćemo o krizi u Africi", zatim kaže lažni Biden.

Lažni Biden potom zaspi, nakon čega ga potpredsjednica budi.

Dok predsjednik završava konferenciju za novinare, on kaže: "Hvala vam puno. Bog vas blagoslovio i Bog blagoslovio…", pa još jednom, zaspi i utone u zagrljaj Kamale, koja ga mora podići.

Biden ima dugu historiju verbalnih grešaka i pogrešnih izjava u kojima nije mogao zapamtiti imena ljudi - što je navelo posmatrače da dovode u pitanje njegovu mentalnu sposobnost.

Skeč koji je emitirala televizijska mreža u vlasništvu saudijske vlade također bi se mogao protumačiti kao znak stava ove države prema Bidenovoj administraciji.