Zvijezda 80-tih
151

Sjećate se Samanthe Fox? Nekada je mamila uzdahe, a sada se vjenčala višegodišnjom partnericom

I. B.
Samanthu su svi znali zbog idealnih proporcija tijela (Foto: Twitter)
Samanthu su svi znali zbog idealnih proporcija tijela (Foto: Twitter)
Samantha Fox bila je jedno od najprepoznatljivih lica 80-tih, a proslavile su je zanosne obline za kojim su uzdisali brojni muškarci. Godinama unazad, ona ih je i razočarala priznanjem da je više privlače žene, a sada je sa svojom višegodišnjom partnericom stala i pred oltar.

Sa svojim proporcijama 90-60-90, koje mnogi smatraju idealnim, Samantha je bila jedna od najtraženijih modela u Velikoj Britaniji, a nije dugo trebalo da stekne svjetsku slavu.

U taj svijet zakoračila je kao 16-godišnjakinja kada se u toplesu našla na udarnoj stranici najtiražnijeg britanskog tabloida "The Sun", zbog čega su je izbacili i iz škole.

Godine 1986. okušala se i u svijetu muzike, izbacivši pjesmu "Touch me". Ipak, zbog njenih vokalnih mogućnosti, uvrštena je među stotinu najgorih ploča ikada, što nije spriječilo one koji su favorizirali Samanthu da je vjerno prate na njenim nastupima.

Godine 2003. mnogim muškarcima "srušio se svijet" kada je Samantha priznala kako joj se dopadaju i žene. Nakon veze sa njenom menadžericom Myrom Stratton koja je preminula 2015. zbog teške bolesti, Samantha je bila slomljena. No, zatim je upoznala Norvežanku Lindu i sve se okrenulo.

Ceremonija vjenčanja održana je u Essexu, a obje dame nosile su vjenčanice. 56-godišnja Samantha je u vjenčanici bez ramena pokazala svoj dekolte koji su dodatno istakli detalji od kristala. Sve je upotpunila velom i buketom nježno-ružičastih ruža.

Samantha i Linda zabavljaju se od 2016. godine, a Linda je 2020. i kleknula pred svoju partnericu.

Samantha je priznala i da su tom prilikom "obje plakale", a iako je pandemija odgodila njihov sretan dan na neko vrijeme, on je konačno održan.

Kada je riječ o njenoj karijeri, Samantha se pojavila u nizu reality TV emisija kao što su "Celebrity Wife Swap", "Come Dine With Me", "I'm a Celebrity". Nastavila je i pjevačku karijeru, a njezina posljednja pjesma "Hot Boy" objavljena je 2018. godine.