Djevojka s violinom
87

Sjećate li se Selme Muhedinović? Uz njene hitove s kraja '90-ih rado smo plesali i pjevali

N. C.
Selma Muhedinović bila je jedna od popularnijih bh. pjevačica s kraja '90-ih, ali se netom poslije toga povukla s muzičke scene.

Iako je krajem 1990-ih i početkom 2000-ih imala obećavajući muzički put, odlučila je prekinuti karijeru. Starijim generacijama, ali i onim rođenim devedesetih godina, zasigurno je poznato lik i djelo Muhedinović.

Svoj debitantski album objavila je u novembru 1999. U svom aktivnom periodu (1998-2006) uspjela je producirati svojih pet studijskih albuma za domaće izdavačke kuće.

Mnogi se vrlo rado sjete nekih od njenih hitova kao što su "Šta da radim s tobom ja", "Pazi da se ne zaljubiš", "Aladin", "Da je meni srećo moja" i mnogi drugi.

Selma, osim što se bavila pjevanjem, bila je i profesorica violine. Prije više od deset godina potpuno se povukla sa scene i živi novim životom, nešto mirnijim, daleko od svjetla reflektora.

Nakon što se povukla iz javnog života sve je podredila jogi, meditaciji i duhovnom načinu života koji je ispunjava. Godine 2016. Selma se udala za bivšeg političara Harisa Silajdžića.