Svijet sapunica
52

Sjećate li se princa Mustafe iz serije "Sulejman Veličanstveni": Ovako glumac izgleda sa 47 godina

N. C.
Mehmet Gunsur, našoj publici poznat kao princ Mustafa u seriji "Sulejman Veličanstveni", ima 47 godini i izgleda mnogo mlađe.

Od trenutka kada se u seriji pojavio kao najstariji Sulejmanov sin, postao je miljenik gledatelja i jedan od najpoželjnijih muškaraca iz ove megapopularne telenovele.

Günsür je rođen 1975. godine kao drugo dijete u porodici tatarskog porijekla. Njegova majka, Sibel, bila je predavačica, a njegov otac Teoman je bio industrijski inženjer koji je diplomirao na Bliskoistočnom tehničkom univerzitetu i radio u nizu različitih sektora.

Glumačku karijeru započeo je sa sedam godina u raznim reklamama. Sa 14 godina pojavio se u serijama Okana Uysalera Geçmiş Bahar Mimozaları sa glumcima kao što su Rutkay Aziz, Filiz Akın i Müşfik Kenter.

Nakon što je završio italijansku gimnaziju, upisao se na Komunikološki fakultet Univerziteta Marmara gdje je i diplomirao. Günsür je održavao koncerte sa muzičkom grupom i držao restoran četiri godine. Uz pomoć prijatelja našao se na audiciji za ulogu u filmu "Hamam". Nakon probnog snimanja, dobio je ulogu, a film je režirao Ferzan Özpetek. Nakon ovog filma odlučio se okrenuti glumi. Glumio je u brojnim filmovima i serijama, a nedavno je glumio u Netflixovoj seriji "The Gift".

Iako je serija "Sulejman Veličanstveni" završena sa snimanjem prije 10 godina, Gunsur se od tada do danas nije mnogo promijenio te mnogi smatraju da izgleda mlađe.