Na istom mjestu gdje je i prvi put
0

FOTO / Sir Paul McCartney i treći put izgovorio sudbonosno "da"

Sarajevo-x.com
Mladenci pri polasku na vjenčanje (Foto: AP)
Bivši član Beatlesa Paul McCartney se u nedjelju po treći put oženio. Ovoga puta izabranica njegovog srca je Nancy Shevell, bogata nasljednica oca biznismena iz Amerike.

Vjenčanje je obavljeno u gradskoj vjećnici u Londonu, na istom onom mjestu gdje se Sir McCartney vjenčao 1969. godine sa svojom prvom suprugom Lindom Eastman, koja je umrla 1998. godine od raka dojke.

Ispred londonske vijećnice mladence je dočekao veliki broj obožavatelje, koji su došli da ih pozdrave i zažele im sreću.

Shevell je nosila bijelu haljinu koju je dizajnirala Paulova kćerka Stella McCartney. Nancy je danas i zvanično postala Paulova treća žena. 69-godišnji kompozitor, pjevač i tekstopisac, jedan od najuspješnijih ikada, se nakon smrti prve supruge sa kojom četvero djece, oženio sa bivšom manekenkom Heather Mills 2002., ali je brak burno okončan 2008. godine. Mills ga je tad "olakšala" za oko 30 miliona funti koje je dobila razvodom. Sa njom ima jednu kćerku.

Nancy Shevell iza sebe također ima jedan brak u kojem je bila 20 godina. Potpredsjednica je kompanije u vlasništvu njenog oca.

Danas bi i legendarni John Lennon da je živ imao 71 godinu, pa se vjeruje kako je Sir McCartney upravo zbog toga odabrao ovaj dan kao datum svoj trećeg vjenčanja.