Showbiz
0

Sir Mick Jagger imao susret sa vanzemaljcima

Sarajevo-x.com
Michael C. Luckman – autor knjige "Alien Rock: The Rock 'n' Roll Extraterrestrial Connection" – tvrdi da je pjevač benda Rolling Stones "razvio" svoj interes za fenomen vanzemaljaca nakon bliskog susreta treće vrste tokom 60-tih godina.

"Mick Jagger je veoma uključen u NLO pitanja već godinama", izjavio je Luckman. "On je 1968. godine kampovao u Glastonburyju sa tadašnjom djevojkom, pjevačicom Marianne Faithful. Tada je doživio susret sa svijetlećim svemirskim brodom u obliku cigarete. Nakon toga, Mick je instalirao NLO detektor na svom imanju u Britaniji. Alarm bi se oglašavao svaki put kada bi on napustio dom, indicirajući prisustvo jake elektromagnetne aktivnosti u bliskom području".

Ovaj 63-godišnji pjevač je vidio NLO iznad publike tokom poznatog Altamont koncerta Rolling Stonesa 1969. godine u Kaliforniji.

Mick nije jedini član benda koji vjeruje u vanzemaljce. Gitarista Keith Richards je također priznao da je "vidio par njih". Legenda Beatlesa John Lennon je još jedan muzičar za kojeg Luckman tvrdi da je doživio lični kontakt sa bićima sa neke druge planete.

"John Lennon je navodno dobio mali jajasti metalni predmet koji je on dao svom vidovnjaku Uriju Gelleru", izjavio je Luckman. "On nije znao koja je namjena tog predmeta, ali je tvrdio da ga je dobio od vanzemaljaca. Interesantno, ovo se desilo manje od godinu dana prije nego će Lennon biti ubijen".