Britanska TV zvijezda
33

Simon Cowell s 18 godina mlađom djevojkom uživao u provodu, voditelj je mnoge šokirao izgledom

D. J.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanska TV zvijezda Simon Cowell šokirao je engleske medije izgledom svog lica. Cowella su fotografi snimili u automobilu s partnericom Lauren Silverman kada je išao kući s jednog eventa u Londonu u petak, a naglasili su da je neprepoznatljiv.

"Neprepoznatljivi Cowell je s partnericom bio na godišnjem balu Together For Short Lives u Londonu, gdje su prikupljali novac za mlade ljude čiji je život ugrožen", piše Daily Mail i potom naglašava kako je posljednjih mjeseci Cowell privukao dosta pažnje zbog drastičnih promjena na licu, odnosno zbog "ultraglatke kože i nedostatka facijalnih ekspresija", koje su nastale uslijed estetskih korekcija.

Cowell se inače ne ustručava govoriti o svojim estetskim korekcijama, a još je 2016. godine priznao da je počeo s tretmanima jer je želio izgledati mlađe. Izjavio je svojevremeno i kako je jednom toliko pretjerao s botoksom da ga se sin prepao pa je obećao da ga više neće koristiti.

"Postojala je faza u kojoj su gotovo sve poznate ličnosti stavljale filere. Vidio sam svoju staru fotografiju i nisam se mogao prepoznati. Sada uopće nemam filera u licu", rekao je prošle godine.

Simon je u posljednje dvije godine izgubio 10-tak kilograma, a nakon što je 2020. godine slomio kičmu, promijenio je stil života i svoje navike, te sada redovno i vježba.