Neumjestan komentar
80

Simon Cowell razljutio Britance izjavom da je kraljica Elizabeta "blizu smrti"

N. O.
Foto: Screenshot/YouTube
Foto: Screenshot/YouTube
Simon Cowell razljutio je gledaoce takmičenja Britain’s Got Talent nakon što je nagovijestio kraljičinu smrt komentarišući događaj Royal Variety te je poručio da je moguće da ona već neće biti prisutna kada se bude održavao.

Član žirija Britain’s Got Talent govorio je o tome da pobjednik dobija priliku da nastupi na Royal Variety događaju kojem prisustvuju članovi kraljevske porodice.

Tokom sinoćne epizode, Cowell je dao komentar sugerirajući da kraljica možda neće biti prisutna na sljedećem izdanju ovog događaja.

Muzički mogul govorio je nakon impresivnog nastupa komičara Bena Nicklesaa, koji je zaradio ovacije publike.

Obraćajući se Nicklessu, Cowell je rekao da je podsjetio publiku i žiri šta je zapravo važno: "Znam da je novac važan i da su prava na hvalisanje pobjedom važna, ali zapravo ove godine više od bilo čega velika stvar će biti prilika da se pojavi i nastupi tamo... molim Boga, da to bude kraljica".

Iako postoji šansa da je Cowell mislio na činjenicu da kraljica nije prisustvovala događaju Royal Variety od 2012. i da su je zamijenili drugi članovi kraljevske porodice, uključujući princa Williama i Kate, vojvotkinju od Cambridgea - neki gledaoci su mislili da je član žirija takmičenja implicirao da je kraljica "na odlasku".

"Cowell je samo nagovijestio da bi kraljica mogla biti mrtva prije događaja Royal Variety", pisalo je u jednom od komentara na Twitteru.

"Neugodna tišina nakon što je Simon u osnovi implicirao da je kraljica na odlasku... da, to nije prošlo baš glatko", dodaje se u drugom.

Mnogima nije bila jasna izjava muzičkog mogula te su se pitali je li moguće da je stvarno implicirao da će kraljica umrijeti prije održavanja.

Reakcija je uslijedila nakon što su se proslave platinastog jubileja približile kraju nakon četiri dana.

Povodom obilježavanja 70 godina kraljice Elizabete II na tronu, održani su brojni događaji, koji su započeli ceremonijom Trooping the Color.