Milijarder voli žene
8

Silvio Berlusconi: Najdraža stvar u vezi s Trumpom mi je njegova supruga Melania

Klix.ba
Silvio Berlusconi (Foto: EPA)
Silvio Berlusconi (Foto: EPA)
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji sam sebe opisuje kao "šarmantnog ženskaroša", izjavio je kako mu je najdraža stvar u vezi sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom njegova supruga Melania.

Ovaj 80-godišnjak vratio se politici prošle sedmice kada je pred općinske izbore započeo kampanju za stranku Forza Italia na čijem je čelu, a kroz koju se i nada da će oživjeti svoju političku sreću.

U razgovoru za televiziju La7, Berlusconija je upitao voditelj da li mu laska to što ga porede sa Trumpom koji je prije ulaska u politiku bio ekonomski moćan čovjek baš kao i on.

"Ne osjećam ništa zbog toga. Kada je u pitanju Trump, mogu reći, kao mnogi muškarci i žene, kako mi se sviđa njegova supruga Melania zbog njene ljepote, stila i šarma", rekao je milijarder iz Italije.

Berlusconi je dodao kako nikad nije upoznao Melaniu.

"Vidio sam je jedino na televiziji i čuo sam mnogo lijepih stvari o njoj. Čak je demokrate u Americi ne kritikuju", kazao je Berlusconi.

Prošlog mjeseca talijanski političar je na uvredljiv način pohvalio i novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona rekavši kako je on "dobar vođa sa zgodnom majkom". Pri tom je mislio na 64-godišnju Briggitte Trogneux, djevojku 39-godišnjeg Macrona.