Autor spota grupe Fugees
0

Silovao vlastite kćerke radi stvaranja "čiste krvi"

Sarajevo-x.com
Američka javnost je šokirana još jednim slučajem višestrukog silovanja djece. Naime nagrađivani video režiser Aswad Ayinde, koji je, između ostalog, autor spota "Killing me softly" grupe Fugees, optužen je da je više puta silovao vlastite kćerke kako bi "sačuvao čistu krv koja će preživjeti Sudnji dan", prenosi Daily Mail. Suđenje mu je počelo jučer u New Jerseyu.

Ayinde je, između ostalog, poznat po tome što je zajedno sa Fugeesima dobio MTV-ijevu nagradu za režiju pomenutog spota, a sud mu na teret stavlja da je od sredine 80-ih do 2002.godine sa vlastitim kćerkama dobio šestero djece.

Mnoga od silovanja su se desila u jednom napuštenom pogrebnom društvu u kojem je živio sa porodicom, a neke od poroda je obavio sam kako bi sačuvao svoju tajnu.

51-godišnji Ayinde ima devetero vlastite djece sa svojom bivšom suprugom Beverly, i još troje sa druge dvije žene, navodi se u sudskim dokumentima objavljenim danas u New Jerseyu.

Svjedočeći u pretpretresnom saslušanju, režiserova bivša supruga Beverly Ayinde je izjavila : "On je rekao da će doći do kraja svijeta, i da će ostati jedino on i njegovo potomstvo, te da je on odabran".

Ayinde, koji je poznat i pod imenom Charles McGill, sljedećeg mjeseca će se suočiti sa prvih pet suđenja, za svaku od kćerki koje je navodno zlostavljao, objasnila je tužiteljica Lisa Squitieri.

Režiser se suočava sa 27 optužbi koje uključuju teške seksualne napade, seksualne napade, ugrožavanje djece, teški kažnjivi seksualni kontakt i kažnjivi seksualni kontakt.

Mlada žena koja je američkim novinarima otvorila vrata u kući Ayindeovih i koja je rekla da joj je optuženi režiser otac, odbila je govoriti o ovom slučaju.

Ona je za New York Daily News kazala samo sljedeće: "To je bolna stvar. To nije nešto o čemu ćemo govoriti van naše porodice. Istina sada izlazi na vidjelo nakon dugo vremena. To je to".

Tužilac Joseph Del Russo je izjavio kako izjave svjedoka opisuju ovog roditelja kao čovjeka sa Mesijanskim kompleksom.

Neka od djece koja su nastala u incestuoznim zajednicama pate zbog zdravstvenih problema.

Svoju djecu Ayinde je navodno tukao različitim tablama i udarao čizmama okovanim metalom kako bi ih spriječio da govore o silovanjima.

Dvije bebe koje je dobio sa svojim kćerkama su umrle, dok ostale nikada nisu dobile rodni list i bile su školovane kod kuće tokom odrastanja.

Ayinde je uhapšen još 2006.godine i držan je na kauciji od milion dolara, uz pomoć koje je čekao početak suđenja.