Sienna Miller: Zbog medijskog pritiska postala sam paranoična

S
Sarajevo-x.com
25.11.2011. u 11:01
0
2
Sienna Miller: Zbog medijskog pritiska postala sam paranoična
0
Sienna Miller: Zbog medijskog pritiska postala sam paranoična Sienna Miller (Foto: Reuters)
Slavna glumica Sienna Miller pojavila se na saslušanju u sudu u Londonu, gdje je bila ispitivana o skandalu oko britanskog tabloida News of The World. Njoj je tada hackovan telefon, te su tako novinari imali sve informacije o njenoj privatnosti. Nova istraga ima za cilj da preispita etiku medija u Velikoj Britaniji.
Na svjedočenju je Miller rekla da je prvo krivila svoje prijatelje i porodicu kad bi se u medijima pojavile informacije koje je samo blizak krug ljudi zna.

Izjavila je da ju je svakodnevno uhodilo najmanje 10 do 15 muškaraca i kako su samo čekali na bilo kakvu njenu emotivnu reakciju. Slavna glumica je upitala zašto nekom ko ima kameru postaje dostupan svaki segment njenog života čak i onaj koji se ona trudi sakriti.

Miller je dodala da je počela ispitivati i preispitivati bliske osobe kada su u javnost počele curiti informacije o njenom privatnom životu tokom 2005. i 2006. godine. Na saslušanju je rekla da se prethodno osjećala zašićenom, a sa medijskim upadom u njen život počela je da paranoiše na svakom koraku te je jednom prilikom zatvorila sve bliske ljude u sobu i počela da ispituje ko od njih prodaje informacije medijima.

"Niko nije mogao da shvati kako su ove informacije stizale do medija. Nije bilo moguće voditi nikakav normalan život. Ovo je imalo strašno veliki utjecaj na moj život i na veze sa prijateljima i porodicom", dodala je glumica, prenosi BBC.

Miller je nakon toga preduzela sve legalne akcije protiv News of the World, a slavni glumci širom planete su joj pružili podršku. Posebno se na sudu raspravljalo o fotografiji koja je objavljena u Mirroru na kojoj je glumica navodno pijana, a zapravo se igrala sa bolesnim djetetom.

Ona tvrdi da je to gotovo uništilo njenu karijeru. Njen advokat Mark Thomson se snažno zalagao da se obezbijedi novi regulatorni sistem koji će bolje štititi glumce i njihov život.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: