Showbiz
0

Sienna Miller pokrenula modnu marku "Twenty8Twelve"

FENA
Kreiranje odjeće postalo je, uz usvajanje djece, novi holivudski trend kojem je podlegla i britanska glumica Sienna Miller, pa će svjetlo dana uskoro ugledati kolekcija odjeće s njezinim potpisom.

Zajedno sa sestrom Savannah, Sienna je ovih dana pokrenula modnu marku naziva "Twenty8Twelve", a to inovativno ime zapravo je njezin datum rođenja - glumica je 28. decembra, naime, proslavila 25. rođendan. Novu modnu marku podržat će, piše Metro, vlasnik "Pepe Jeansa" Carlos Ortega, a prva kolekcija pojavit će se u trgovinama već ovog proljeća.

Siennina kolekcija uključivat će odjeću od jeansa, pleteninu, jakne, haljine i modne dodatke. "Željele smo oživjeti zaboravljeni duh Londona, modu Patti Smith i mračni svijet Charlesa Dickensa", opisala je kolekciju Sienna Miller.

U cijeloj priči kreiranja odjeće Sienna je tek ime koje bi trebalo privući poznatu i bogatu klijentelu, ali i prosječne potrošače, jer ju se već nekoliko godina ističe kao ikonu stila. Ipak, pravi "mozak operacije" je njezina sestra Savannah, koja je itekako potkovana u modnom biznisu.

Ona je, naime, završila slavnu londonsku školu Saint Martins College of Art and Design, a surađivala je s brojnim poznatim dizajnerima, između ostalog, i s Alexanderom McQueenom.