Bitka s bolešću
35

Sharon Stone šokirala javnost otkrićem: Imam veliki tumor koji moram ukloniti

I. B.
Sharon Stone (Foto: Instagram)
Sharon Stone (Foto: Instagram)
Holivudska glumica i jedna od najljepših žena svijeta Sharon Stone podijelila je s fanovima da joj je dijagnosticirana ozbiljna bolest.

Stone je na svom Twitteru otkrila da ima tumor koji treba ukloniti, čime je iznenadila i zabrinula svoje fanove.

U objavi koju je postavila, opisala je svoj odlazak u bolnicu koji je podrazumijevao grešku na operaciji i pogrešnu djagnozu.

[TWITTER]1587504970936463360[/TWITTER]

"Upravo sam imala još jednu pogrešnDali ou dijagnozu i netačnu proceduru. Ovaj put dupla epiduralna. Po pogoršanju boli, otišla sam po drugo mišljenje: Imam veliki fibroidni tumor koji mora izaći van", stoji u objavi glumice.

Inače, fibroidi su nekancerogene izrasline koje se razvijaju u ili oko maternice. Sastoje se od mišićnog i fibroznog tkiva i mogu biti različitih veličina. Poznate su i kao miomi maternice ili leiomiomi.

Sharon je, također, poslala bitnu poruku i drugim damama kako bi pazile na svoje zdravlje.

"Posebno damama: Nemojte se praviti da vam nije bitno, potražite drugo mišljenje. To vam može spasiti život", zaključila je glumica.

Glumica je istakla da će odsustvovati 4-6 sedmica kako bi se potpuno oporavila, dok su se u komentarima nizale brojne poruke podrške i ljubavi upućene glumici.

Stone, koja će u martu proslaviti 65. rođendan važi za glumačku ikonu krajem 20. stoljeća, a zbog svojih atraktivnih uloga, dugo su je smatrali i seks ikonom.

Ipak, život joj se naglo promijenio kada je, na vrhuncu slave, doživjela moždani udar 2001. godine. Glumica je tada morala ispočetka učiti da hoda, priča, pa i glumi.

Svoje je bitke je godinama krila za sebe, a naposlijetku je podijelila ono kroz šta je prošla s javnošću.

Iako se polako približava osmoj deceniji, Sharon i danas izgleda fantastično, a mnogima se dopada i to, kako su primijetili, što je nastavila dostojanstveno stariti.