Nakon 40 godina
26

Sharon Stone smijući se otkrila da je bila žrtva seksualnog napastvovanja: Vidjela sam sve

Klix.ba
Sharon Stone jedna u nizu zvijezda koja je otkrila da je bila žrtva seksualnog nedoličnog ponašanja u prošlosti kazavši kako je "vidjela sve" tokom rada u Hollywoodu.

Pedesetdevetogodišnja glumica kazala je u intervjuu za CBS Sunday kao je došla iz malog mjesta, bez ikakve zaštite.

"U ovom sam poslu 40 godina. Možete li zamisliti taj posao kada sam ušla u njega prije 40 godina? Onako kako sam izgledala, iz Pennsylvanije? Nisam imala zaštitu. Vidjela sam sve", rekla je kroz gromoglasan smijeh.

Prisjetila se kako je prvo radila kao model i da nije mnogo vjerovala u sebe niti je sebe smatrala privlačnom. Kako je kazala, naučila je kako da bude seksipilna, a velika vrata u svijetu glume otvorila je pozirajući gola za Playboy.

Također, progovorila je o svojoj bolesti koja je umalo koštala života, ali i karijere. Ljekari su joj dali samo pet posto šanse da preživi nakon što je imala višednevno krvarenje mozga.

"Sve sam morala ponovo da učim. Da pričam, da hodam - sve. Moj cijeli život je nestao. Bila sam sama. Ljude ne zanima 'polomljena' osoba. Ovo nije okolina koja prašta", rekla je.

Uspjela sve to prebroditi i izbalansirati između svoje karijere i uloge samohrane majke troje usvojene djece.

"Nisam bila djevojka kojoj je rečeno da me muškarac definira. Govorili su mi da, ako želim muškarca u životu, da to bude partnerstvo. To je dogovor i prava veza, a to je veoma teško postići", kazala je.

Prošle sedmice pojavila se na dodjeli Zlatnog globusa s jednim od sinova. Nosila je crnu haljinu u znak podrške žrtvama seksualnog napastvovanja u Hollywoodu.

"Odgajane smo da udovoljimo muškarcu, posebno žene u mojoj generaciji. Žene često izgube svoj identitet i postanu ono što je muškarac s kojim su u vezi. Promijene način oblačenja i sve što rade kako bi se uklopile s tim muškarcem. Sada počinju prihvatati vlastite darove ka žene i ne misle više da se moraju ponašati kao muškarci da bi bile osnažene, snažne ili vrednovane", kazala je Stone. Popularna glumica trenutno radi na seriji "Mosaic" koja se emituje na HBO-u.