|

Sharon Stone: Sedam godina mi je trebalo da se oporavim od moždanog udara

Sharon Stone: Sedam godina mi je trebalo da se oporavim od moždanog udara
61
S.H.P.
20.7.2019. u 18:53
20
komentara
61

dijeljenja
Sharon Stone: Sedam godina mi je trebalo da se oporavim od moždanog udara Foto: EPA-EFE
Govoreći na humanitarnoj svečanosti posvećenoj zdravlju ženskog mozga u Los Angelesu, slavna američka glumica Sharon Stone kazala je kako je Hollywood bio grozan prema njoj kada je prije 18 godina doživjela težak moždani udar.
Glumica je prepričavajući lično iskustvo napomenula kako je moždani udar veoma opasan te da za oporavak od njega treba jako dugo vremena, piše Variety.

"Sedam godina mi je trebalo da dođem sebi. Devet dana sam imala krvarenje mozga. Trpila sam neljubaznost i drskost od mojih kolegica pa do sutkinje koja je odlučivala o staranju nad mojim sinovima", kazala je Stone koja se u to vrijeme razvodila od novinara Phila Bronsteina.

U to vrijeme je Stone bila najtraženija glumica, no bolest je dovela do toga da je taj status izgubila.

"Ja sam u to vrijeme bila najtraženija glumica. Pokušavala sam normalno funkcionirati, raditi, a pritom sam dizala novu hipoteku na kuću u kojoj sam živjela. Izgubila sam sve što sam imala. Tada sam izgubila status koji sam imala u Hollywoodu", priznala je.

Stone je ovom pričom na svečanosti željela prenijeti svoje iskustvo drugima, ali i da ih posavjetuje.

"Ako vas stvarno jako boli glava, morate otići u bolnicu. Ja sam se javila liječnicima u bolnici tek treći dan nakon moždanog udara. Većina ljudi umre u tom periodu, imala sam tek jedan posto šanse da preživim do operacije. Mjesec dana nisu znali hoću li preživjeti. Nisam imala pojma da sam bila u tako teškom stanju, sve dok nisam pročitala u novinama", kazala je lijepa glumica.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...