Showbiz
0

Sharon Stone nepoželjna na festivalu u Šangaju

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Američka filmska glumica Sharon Stone nije među pozvanima na predstojeći Međunarodni filmski festival u Šangaju nakon njezinih nedavnih izjava o tomu da je potres koji je pogodio kinesku pokrajinu Sečuan možda posljedica "loše karme", zbog politike kineskih vlasti na Tibetu, što je šokiralo kinesku javnost, izvijestili su iz organizatori.

Sharon Stone je kazala kako se ne namjerava ispričati.

"Naše je stajalište vrlo čvrsto. Sharon Stone sudjelovala je na prošlogodišnjem festivalu posredstvom udruge koju sama promovira. Tada je prema nama bila prijateljski nastrojena. No, izjavama iz Cannesa nas je uvrijedila", rekao je glasnogovornik Festivala.

"Stone bi trebala poštovati osjećaje kineskog naroda i pokazati suosjećanje za one koji su poginuli u strašnome potresu te za njihove obitelji. Ove je godine sigurno nećemo pozvati", rekao je glasnogovornik Festivala.

Suprotno nedavnom priopćenju što ga je objavila kuća Dior-Kina o glumičinoj isprici, Stone je demantirala informaciju o tomu da se zbog izjave ispričala.

Štoviše, objasnila je kako se ne namjerava ispričavati, posebno, kako je rekla, "zbog nekih stvari koje nisu ni istinite ni realne", prenio je New York Times.