PETA
0

Sharon Stone mora na skeniranje mozga

Sarajevo-x.com
Prema mišljenju PETA-e Sharon Stone bi trebala otići na detaljan pregled mozga. Naime, borci za prava životinja su odlučni da otkriju zašto hollywoodska diva ne posjeduje nimalo empatije prema životinjama, jer nosi krzno, pa su joj napisali pismo u kojem joj nude novac za medicinski pregled.

"Naučne studije sugerišu da je kod osoba koje ne posjeduju empatiju frontalni režanj mozga možda nedovoljno razvijen. Da li biste dozvolili da PETA plati za skeniranje frontalnog režnja vašeg mozga kako bi utvrdili da li su komentari i radnje, koji ukazuju na nedostatak empatije, rezultat fizičkog defekta?", navodi se u pismu upućenom zvijezdi filma "Sirove strasti".

"Molimo vas da se podvrgnete ovom testu o našem trošku. Uz pomoć drugih, možda ćete moći razviti empatiju i ugasiti potrebu za ismijavanjem različitih oblika patnje i nasilja."

U pismu dalje stoji: "Budući da je poginulo i ranjeno više miliona osoba, uključujući djecu, te da su mnogi ostali bez svojih domova nakon razarajućih potresa u Kini, svi su ostali šokirani vašim spominjanjem karme, kada je u pitanju ova prirodna katastrofa".

"Međutim, vaše kavalirsko ponašanje nas nimalo iznenađuje. Navikli smo na vašu ravnodušnost i bezosjećajne komentare o patnji i smrti životinja, čije krzno tako često odijevate."