Showbiz
0

Sharon Stone - Loša karma i kineski gnjev

FENA
Svi britanski dnevnici bilježe u četvrtak buru protesta koju je u Kini potaknula jedna izjava holivudske dive Sharon Stone zbog čega se u grdnim problemima našla i modna kuća Dior koju u toj zemlji reklamira upravo 50-godišnja američka glumica.

Sharon Stone se, piše The Independent, suočava sa sve većim bojkotom ljubitelja filma u Kini, jednim od najunosnijih holivudskih izvoznih tržišta, nakon što je rekla da bi potres u Sečuanu, koji je odnio više od 70 hiljada života, mogao biti rezultat loše karme zbog odnosa kineskih vlasti prema Tibetu.

Osnivač i vlasnik jednog od lanaca kineskih kina već je najavio da u znak protesta zbog "neumjesnih opaski" koje ne bi smjele da lična osjećanja dovode u vezu s humanitarnom krizom neće puštati filmove Sharon Stone.

Kineska reklamna agencija koja zastupa modnu kuću Dior, s kojom je holivudska zvijezda sklopila unosan ugovor, već se ogradila od njezine izjave a mediji u Pekingu prenose da robne kuće u prijestonici uveliko uklanjaju sve reklame na kojima Stone nosi Diorove modele.

Independent prenosi i riječi urednika jednog od holivudskih listova kako nije baš mnogo pametno da glumica koja trenutno snima četiri filma naljuti više od milijardu ljudi koji su i njezini potencijalni gledaoci.