Želi normalan život
0

Sharon Osbourne zbog raka odstranila obje dojke

Klix.ba
Sahron Osbourne otkrila je kako je imala dvije mastektomije (odstranjenje dojke) kao mjere predostrožnosti u borbi protiv raka s kojim se već borila prije deset godina.

Sahron je donijela odluku da uradi operaciju uklanjanja obje dojke kada su nalazi pokazali prisutnost gena koji povećava rizik od raka dojke.

"Čim sam otkrila da imam gen koji podstiče rak dojke pomislila sam kako nemam baš puno šanse jer sam i prije imala rak. Nisam mogla živjeti s tim saznanjem pa sam odlučila da odstranim obje dojke", rekla je Sharon u ispovijesti za Hello! magazin.

Sharon je nedavno postala i baka te je to veoma utjecalo na njenu odluku.

"Nisam mnogo razmišljala. Nisam željela proživjeti ostatak života sa sumnjom da li će se desiti ili ne. Želim biti tu još dugo vremena i bit baka maloj Pearli. Nisam čak bila ni nostalgična zbog dojki, samo sam željela omogućiti sebi normalan život", rekla je Sahron.

Naglasila je kako više neće ići na plastične operacije.

"Ponekad kada pogledam fotografije pomislim kako mi lice izgleda plastično i neprirodno. Sad sam definitivno završila s tim operacijama jer ne možeš kupiti svoju mladost bez obzira na to koliko novca imaš. Više ne idem pod nož", rekla je Sharon.

Sharon Osbourne je engleska voditeljica, muzička menadžerica, autorica i supruga poznatog pjevača heavy metala Ozzyja Osbournea.