Showbiz
0

Shannen Doherty zaplakala u emisiji: Rak se vratio nakon mastektomije

Klix.ba
Glumica Shannen Doherty koju pamtimo iz serija "Beverly Hills 90210" i "Charmed" već godinu i po vodi borbu protiv raka dojke. Uprkos mastektomiji koju je uradila u maju, rak se proširio.

"Imala sam rak dojke koji se proširio na limfne čvorove, a hirurg mi je rekao da su se ćelije raka proširile tijelom. Trenutno sam na hemoterapiji, a nakon toga ću imati radioterapiju", rekla je 45-godišnja glumica u emisiji Entertaiment Tonight.

Kada se probudila shvatila je da nije ostala bez grudi jer su joj ugrađeni implantati.

"Nije želio da se probudim bez ičega. Bilo mu je bitno da ne prolazim kroz to iskustvo i stavio je implantate koji se mogu puniti. Nekada ih napravimo većim, nekada ih smanjimo", kazala je glumica.

Rak dojke dijagnosticiran joj je u februaru 2015. godine. Prisjetila se emotivnog trenutka kada je prvi put obukla grudnjak nakon operacije kojom su joj uklonjene dojke.

"Bilo je traumatično i užasno. Moja mama je bila sa mnom i plakala je. Pobjegla sam iz svlačionice i sjedila u automobilu", kazala je.

Ljepotica je obrijala glavu jer joj je kosa počela opadati zbog hemoterapije. Rekla je kako joj je to bio najstrašniji trenutak. Sada se muči sa strašnim mislima.

"Pitate se da li će hemoterapija i radioterapija djelovati. Pitate se da li ćete uspjeti pobijediti ili ćete morati ponovo sve proći jer ćete dobiti rak na drugom mjestu", kazala je plačući.

Shannen je udata za fotografa Kurta Iswarienka od oktobra 2011. godine.