Humanost i pjenušac
0

Shakira snimila reklamu, honorar za siromašnu djecu

SRNA
Shakira: Izgradila šest škola u Kolumbiji
Shakira: Izgradila šest škola u Kolumbiji
Pjevačica Shakira saopštila je da je snimila božićnu reklamu za pjenušavo špansko vino "Cava" u zamjenu za donaciju od 500.000 eura njenoj dobrotvornoj fondaciji za pomoć siromašnoj djeci.

Pjenušava vina "Cava" izrađuju se tradicionalnom metodom vrenja u boci ("šampanj" metodom), a Kompanija "Freixenet", preduzeće u vlasništvu porodice Ferrer, važi za vodeću u svijetu u ovoj oblasti.

Televizijski spot za kompaniju "Freixenet" snimljen je u subotu, 20. novembra, u Barseloni. 

Novac će biti upotrijebljen za izgradnju dvije škole, jedne na Haitiju, a druge u Kolumbiji, precizirala je juče novinarima ova pevačica višestruka dobitnica nagrade "Grammy". 

Shakira je istakla da je obrazovanje, pravo stečeno po rođenju i da je kvalitetno školovanje jedini način na koji dete može da ostvari svoje snove.

Prema ugovoru, "Freixenet" će platiti i muzički spot za Šakirinu pjesmu "Sal el sol", kao i dokumentarni film o akciji prikupljanja novca kojom se bavi fondacija pjevačica "Pies Deskalsos". Zahvaljujući ovoj fondaciji već je sagrađeno šest škola u Kolumbiji. 

Američka glumica Lisa Minneli prva je snimila božićnu reklamu za "Freixenet". Ona je pjevala na temu legendarnog filma "Cabare".
"Freixenet" je čuveno špansko pjenušavo vino, koje se proizvodi u oblasti Pendenes, značajnom vinogradarskom području, zapadno od Barselone.