Pozvala oko 250 ljudi
71

Severina uživala u luksuznoj rođendanskoj zabavi, atmosferu podgrijao i Haris Džinović

I. B.
Pjevačici su njeni prijatelji organizovali rođendansku zabavu (Foto: Instagram)
Severina je jučer proslavila 50. rođendan, a tim povodom njeni prijatelji i poznanici priredili su joj noć koju će još dugo pamtiti.

Okruglu brojku svojih godina Severina je obilježila u stilu, a sa svojih oko 250 gostiju, do ranih se jutarnjih sati zabavljala u zagrebačkom klubu Mint.

Zabava se odigrala pod sloganom "Od sumraka do zore", a brojni njeni prijatelji podijelili su djelić atmosfere sa iste.

Luksuzno uređeni ambijent bio je u skladu sa posebnom noći za hrvatsku pjevačicu. Stolovi su bili ukrašeni cvjetnim aranžmanima i svijećnjacima, a u pozadini pozornice na kojoj su nastupili brojni gosti, mijenjale su se fotografije pjevačice.

Zagrebački klub bio je uređen u skladu sa zabavom (Foto: Instagram)
Zagrebački klub bio je uređen u skladu sa zabavom (Foto: Instagram)

Prvi koji je nastupio bio je pjevač Marko Tolja uz čiju je pjesmu Severina zaplesala svoj prvi rođendanski ples s dugogodišnjim prijateljem Nenadom Korkutom.

Svoj prvi ples izvela je sa dugogodišnjim prijateljem (Foto: Instagram)
Svoj prvi ples izvela je sa dugogodišnjim prijateljem (Foto: Instagram)

Jedna od osoba koja je "podgrijala" atmosferu bio je i Haris Džinović koji je svojom pjesmom "Pariške kapije" podigao goste na noge, a tom prilikom Severina je bila u zagrljaju Sandija Cenova.

Pjevačica se na svoj rođendan dovezla u Porscheu, a za ovu je priliku odjenula tamnoplavu toaletu modne marke Balenciaga, čija je cijena 1.900 eura. Naposlijetku preodjenula se u nešto jednostavniju bež haljinu s naglaskom na njen dekolte.
U neka doba, pjevačica se preodjenula u jednostavniju haljinu (Foto: Instagram)
U neka doba, pjevačica se preodjenula u jednostavniju haljinu (Foto: Instagram)

Zabavi su prisustvovala mnoga poznata lica, a neka od njih su i Tarik i Lejla Filipović, budući roditelji Petar i Hana Grašo, Marko Tolja, Boris Novković, Sandi Cenov, Danijela Trbović, Jole, Ana Bekuta, te Saša Matić s kojim je pjevačica odlučila i stati na pozornicu te zapjevati.

Tu je bila i pjevačicina mama Ana koja se za ovu priliku posebno sredila.

Severina sa njenom majkom Anom (Foto: Instagram)
Severina sa njenom majkom Anom (Foto: Instagram)

"Jako sam sretna jer prijatelji znaju da sam ja uvijek organizovala njihove rođendane i da sam to jako voljela. I onda su oni isto učinili za mene", rekla je Severina za hrvatske medije koji su je dočekali uoči proslave.

Iako je, tvrdi, imala priliku da pozove sve koje želi, pjevačica je priznala kako je to bilo nemoguće.

"Neki su bili na drugim kontinentima. To su moji ljudi, ljudi koje sam skupljala kroz život, moje bogatstvo", istakla je pjevačica pred ulazak u klub.

Pjevačicina posljednja velika zabava odigrala se za njen 39. rođendan kada se okupilo 200-tinjak ljudi.