Emotivna ispovijest
59

Severina se požalila: Jedno sam dijete izgubila zbog stresa, ali ovo nemam namjeru

Klix.ba
Severina Kojić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Severina Kojić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Popularna hrvatska pjevačica Severina Kojić u emisiji RTL Direkt kod Zorana Šprajca govorila je o svojoj teškoj borbi za skrbništvo nad Aleksandrom, sinom iz prvog braka sa srbijanskm biznismenom Milanom Popovićem.

"Jedno sam dijete izgubila, ali ovo nemam namjeru izgubiti", kazala je Severina u razgovoru sa Šprajcom.

Kako je pjevačica naglasila, svi problemi su počeli kada je ušla u ozbiljnu vezu sa svojim sadašnjim suprugom Igorom Kojićem.

"Nakon što sam izašla iz te veze, shvatila sam da me Milan psihički maltretirao. Prijetio je da će mi zagorčati život, ali mislila sam da je samo ljut. No, tačka na 'i' bila je kad je kazao da će mi uzeti dijete. Da smo u Americi, rekao je da bi me zgazio", ispričala je Severina, prenosi Slobodna Dalmacija.

S obzirom na njene godine, Severina je ispričala kako su liječnici predlagali porod carskim rezom, ali Popović je insistirao na prirodnom porodu i govorio: "Ne igrajte se Boga!".

"Nakon što smo izašli iz rodilišta, tražio je od mog menadžera da kontaktira Gloriju i proda prve Aleksandrove fotografije za 50 hiljada eura", rekla je Severina.

Ona smatra da su zakazali Centri za socijalnu brigu koji su se bavili slučajem.

"Kad Popović trinaest dana nije vratio dijete na adresu, ja sam apelirala na Centar. Oni su mi rekli da ja odem sama po dijete, ali ja sam bila u stanju u kojem se nisam smjela izlagati stresu. Bila sam na umjetnoj oplodnji i izgubila dijete", požalila se Kojić.

Pjevačica je poslala i poruku premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.

"Apeliram na Andreja Plenkovića da ispita rad ministarstava policije, pravosuđa i socijalne brige", istakla je Severina.

Nakon toga Severina se obrušila se sutkinju Veru Nikić i privremenu mjeru koju je donijela.

"Ovo nije prva nakaradna mjera sutkinje Vere Nikić. Prošle godine donijela je mjeru da Aleksandar četiri mjeseca ne ide u vrtić. Promrmljala je nešto i izbacila me iz sudnice" ispričala je.

Severina se osvrnula i na Milanov boravak u Zagrebu.

"Prema mojim informacijama Milan je u vezi s jednom ženom u Zagrebu. Ne bih o njenom imenu, ali ima dvoje djece, od sedam i pet godina, a moj Aleksandar se s njima druži. Ta se žena, prema mojim informacijama, razvela prije tri mjeseca. Njihov otac svoju djeca vidi svake druge sedmice, ona su ostala zaštićena, a pitam se kako moj Aleksandar na to nema pravo. Od kad je krenula borba za Aleksandra, mislila sam da je šutnja zlato. Sad je dosta, vrijeme je da progovorim", naglasila je Severina.