Mukotrpan proces
348

Severina: Psihijatar mi je rekao da je Milan Popović neizlječivi psihopata

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Severina skoro deset godina vodi pravnu bitku s bivšim partenrom Milanom Popovićem za starateljstvo nad sinom.

Pjevačica je sada na svom Instagram profilu otkrila još detalja o slučaju borbe za starateljstvom.

"Vještak Vladimir Grošić lagao je na kaznenom sudu kao svjedok, mada bi trebalo da bude optuženik. On je izvršio ono što je Gzim Redžepi tražio, da mi otmu dijete i napiše nalaz u korist oca. Vještak me pozvao u park Maksimir, 11. septembra 2020. u 21:15, umjesto u bolnicu", započela je Severina.

Opisujući taj susret do detalje, Severina je željela dokazati da je psihijatar njoj pričao jednu, a pred sudom.

"Bila sam prestravljena, što se i vidi po porukama, jer mu nisam odmah odgovorila. Nije rekao da tamo džogira. Išla sam zbog sina. Pozvao me da sjednemo na klupu, pa je rekao da je već 01. septembra predao svoje izuzeće i odustaje od slučaja, jer mu Gzim Redžepi prijeti poslom i djecom. Moje mišljenje ja da je i ocu i Gzimu odgovaralo da odustane, jer dok se nađu novi vještaci prošlo bi još dvije godine. Zato sam počela da plačem. Agonija se, dakle, nastavlja. Rekao je da su mu prijetili od vrha do dna. Da je Milan Popović, Gzimu Redžepiju kupio spec.bolnicu 'Primamed', koja se svugdje reklamira. Odakle Gzimu novac za bolnicu? I da su njemu nudili mjesto u bolnici ako napiše povoljan nalaz", navelaje.

Severina je navela da joj je psihijatar i sudski vještak rekao da je Milan Popović psihopata.

"Rekao je: 'Severina da sam tražio kuću u New Yorku dali bi mi.' (To ne možemo provjeriti). Rekao je: 'Znate li da je Milan psihopata bez mogućnosti liječenja i ja ga se bojim. Molila sam ga da prijavi da su mu prijetili djecom. Nije htio. Otpratio me do pumpe i zagrlio pred svjedokom, koja me je čekala. Ja sam sve prijavila Uskoku da su mu prijetili djecom. Tako to rade Velike tate i Gzim Redžepi-slastičar. A ja se pitam koji psihijatar dogovara susret u Maksimiru? Da se razumijemo, za dijete i na Himalaje, ali Maksimir…Valjda to tako mafijaši rade. Nedavno je lažno svjedočio i rekao je da se bojao više mene nego Bandićevih ljudi. Na Uskoku je rekao suprotno, da se bojao Gzima. Al’ bilo bi lijepo da kaže imena tih Bandićevih ljudi. Ko su ti Bandićevi ljudi kojih se treba bojati?", navela je.