Povodom 8. marta
58

Severina marširala sa ženama u Zagrebu, a dobila je i poklon koji je posebno raznježio

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hrvatska pjevačica Severina zajedno sa drugim ženama u Zagrebu učestvovala je u Noćnom maršu povodom Dana žena.

Pjevačica je ranije pozivala sve da se priključe nizu noćnih marševa koji su se održavali u hrvatskim gradovima, a potom se i sama pojavila na onom u Zagrebu.

"Kad muškarac nešto uradi, to je strategija. Kad žena uradi isto, onda ona kalkulira… E, pa evo vam figa. Drage moje, 'male i nemoćne ženice', pokažimo im danas koliko smo velike i moćne. Danas je naš dan i zato… Svi na Marš za žene!", napisala je Severina pozivajući sve na skup.

I žene i muškarci marširali su "u ime onih koje su kroz historiju pokazale kako se stvara pokret, u ime prijateljica koje pružaju osjećaj sigurnosti u izlascima, u ime žena koje hrabro pričaju o nasilju u fakultetskim kabinetima i ginekološkim ordinacijama, u sudnicama, na ulicama i u četiri zida, u ime radnica likvidiranih i stečajnih poduzeća koje ustrajno traže isplatu desetljećima ignoriranih dugova".

Učesnici su nosili brojne transparente, a parola ovogodišnjeg marša je bila "Feminizam i gotovo".

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Severina se fotografisala s učesnicima, dijelila zagrljaje, a na poklon je dobila i duksericu s natpisom "Severina - mama" što ju je posebno dirnulo.

Uzevši u obzir da je njena bitka za starateljstvo nad sinom u fokusu javnosti, pjevačica je istovremeno postala simbol borbe mnogih žena u regiji te svoje profile na društvenim mrežama koristi da ukaže na probleme i nedaće s kojima se suočavaju.