Urnebesna druga verzija
602

Severina je na Porinu 2002. promijenila tekst pjesme jer su je smatrali vulgarnom

N. O.
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Na TikToku je objavljen snimak koji podsjeća na momenat iz 2002. godine kad je hrvatska pjevačica Severina u znak protesta na dodjeli nagrada Porin izvela pjesmu "Mala je dala" s izmijenjenim tekstom jer su je označili previše vulgarnom.

Prije 20 godina na dodjeli u Dubrovniku Severina je trebala nastupiti s pjesmama "Virujen u te" i "Mala je dala". Kantautor Zrinko Tutić je smatrao da je druga pjesma zbog svog teksta neprikladna za dodjelu te joj je tražio da ga izmijeni.

Ono što je učinila smatra se najvećim skandalom s ove dodjele, a snimak objavljen na TikToku bilježi ovaj trenutak.

"Ok, a sada spektakl. Meni su rekli da 'Mala je dala' nije dobar tekst pa sam ja malo promijenila. Nemojte mi zamjeriti što čitam", započela je Severina prije predstavljanja "nove verzije" pjesme.

"Znate što se dogodilo danas. Vitar puše, ja pijem kavu u jednom dubrovačkom kafiću i fiksiram plavu kosu na poznatom muškom biću. Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, glazbeni je kritičar u tisku, teški foler, ušminkani rokenroler. Ispast će da je gad, ustvari i je, ali dobro sad", pročitala je Severina.

@ynnix Severina izvodi pjesmu Mala je dala na Porinu 2022. s promijenjenim tektsom kao odgovor organizatorima koji su tvrdili da je pjesma previse vulgarna za tu manifestaciju #severina #hrvatska #balkan ♬ original sound - nix

"Vidio me, klimnu glavom, sjeda kraj mene s punim pravom. Smeđa sam mu, veli, bolja nego s kosom plavom. Nisu mu moje pjesme nešto, nisi ni ti meni, odbrusim ja vješto. Na moje riječi počne se topiti kao punjeni keks i prizna 'Tvoj mi je glas tako seksi'", nastavila je.

Potom je kazala kako mu je ipak dala drugu šansu, ali je on nastavio dalje kazavši: "Moraš promijeniti tekst od 'Mala je dala', tekst ti je bez veze jer Porin je večer gala. Ja kažem: 'Nema problema'".

"Dragi moji, što vi mislite, hoće li mu se svidjeti ovaj drugi tekst? Čisto sumnjam", upitala je potom publiku te nastavila čitati izmijenjeni tekst.