|

Severina i Igor moraju izbrisati fotografije maloljetnog Aleksandra s društvenih mreža

Severina i Igor moraju izbrisati fotografije maloljetnog Aleksandra s društvenih mreža
0
E. Sk.
14.8.2019. u 14:45
12
komentara
0

dijeljenja
Severina i Igor moraju izbrisati fotografije maloljetnog Aleksandra s društvenih mreža Igor i Severina Kojić
Općinski sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru kojom se izriče da Severina Kojić i njen suprug Igor moraju s društvenih mreža izbrisati fotografije maloljetnog Aleksandra Popovića kojeg je pjevačica dobila s partnerom Milanom Popovićem. Zabrana se odnosi i na svaki vid javnog eksponiranja.
Ako prekrše ovu mjeru, očekuje ih kazna od oko 1.300 KM, koja će se povećavati ako to budu ponavljali.

Severina i Igor imaju osam dana da obrišu sve fotografije s maloljetnim Aleksandrom, a nakon toga ni jedno ni drugo više ne smiju objavljivati fotografije djeteta ni na jednoj društvenoj mreži, što su do sada često činili.

Ova mjera je privremena dok se ne okonča parnica između nekadašnjih partnera Severine i Milana, koja je u toku.

Dok Severinin tim nije komentarisao ovu odluku suda, Popović je, s druge strane, veoma zadovoljan za Index.hr izjavio da je ova presuda od velike važnosti za zaštitu privatnosti djece.

"Ova presuda je presedan u Hrvatskoj, veoma je važna generalno, s obzirom na to da živimo u vrijeme digitalnih medija kada je zaštita podataka postala isto toliko bitna koliko i samo korištenje tih podataka s digitalnih medija. A ovo je presedan u smislu da je napokon neko prepoznao da je od posebne važnosti zaštita privatnosti djece. Sada napokon postoji ova presuda kao presedan koji će omogućiti svim drugim roditeljima koji žele zaštititi privatnost svoje djece, da to i učine", kazao je Popović za Index.hr.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...