Progovorila otvoreno
77

Sestra Michaela Jacksona priznala da je njen brat bio pedofil

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
LaToya Jackson je izjavila kako ne može podržati laži, te kako je vrijeme da žrtve zlostavljanja budu saslušane. Ona tvrdi kako je svjesna svega što se dešavalo i nema namjeru šutiti.

Ova 62-godišnjakinja je za medije kazala kako je u nekoliko navrata imala priliku vidjeti i čuti kolike su se sume novca davale kako bi porodice zlostavljane djece šutile o onome što se dogodilo.

"Moram vam reći da mi je sve ovo jako teško palo. Michael je moj brat i mnogo ga volim ali ne mogu i ne želim šutjeti o njegovim zločinima koje je uradio maloj i nevinoj djeci. Ako odlučim šutjeti to onda znači da podržavam krivnju i poniženost ove djece, a mislim da je to jako pogrešno", rekla je LaToya u videu koji je snimljen 1993. godine.

Ona je rekla da je i sama bila žrtva seksualnog zlostavljanja, te kako vjeruje da će djeca koja su prošla kroz sve to biti obilježena do kraja života.

"Volim Michaela ali ono što je uradio ovoj djeci je uništilo njihov život. Zaista jeste. Zapitajte se, zašto 35-godišnjak dijeli sobu sa malim dječakom 30 dana? Osim toga, zašto iznajmi sobu u koju uvede malog dječaka i ne pusti ga vani, niti sam izađe sveukupno pet dana?", pitala je.

U vrijeme kada je ona dala ovu izjavu, porodica Jackson nije pričala sa njom te su je čak optužili da širi laži i klevete o svom bratu kako bi zaradila novac od medija. I sama je u nekoliko navrata mijenjala izjave, te je u jednom momentu čak i izjavila kako ju je njen tadašnji muž natjerao da kaže sve to što je rekla i kako povlači rečeno.