Ima rijetku bolest
0

Sestra Celine Dion progovorila o njenom zdravstvenom stanju: Ne možemo pronaći lijek koji djeluje

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sestra Celine Dion, Claudette Dion, podijelila je novosti o zdravstvenom stanju pjevačice nakon dijagnoze sindroma ukočenosti koji ju je prisilio da otkaže svjetsku turneju.

U razgovoru za Le Journal de Montreal Claudette je rekla da o Celine brine njihova sestra Linda i da blisko sarađuje sa istraživačima koji su specijalizovani za rijetke bolesti.

"Ne možemo pronaći nijedan lijek koji djeluje, ali nada je važna", poručila je.

"Iskreno mislim da joj uglavnom treba odmor. Ona uvijek ide iznad prosjeka prilikom nastupa, uvijek se trudi da bude najbolja u svojoj igri", dodala je.

Claudette je poručila da vam u jednom trenutku, vaše srce i vaše tijelo pokušavaju nešto reći i da je to važno to slušati.

Sindrom ukočenosti je neizlječivo neurološko stanje koje rezultira nekontroliranim grčevima mišića. Pogađa samo jednog od milion ljudi.

Pjevačicina sestra je kazala da pokušava što više slušati vrhunske istraživače na polju ove rijetke bolesti, a porodica vjeruje da će jednog dana pronaći način rehabilitacije koji će joj omogućiti povratak na scenu.

"Nastupanje joj je urođeno, disciplinovana je u svim oblastima svog života", dodala je Claudette.

"Kada nazovem Celine i ona je zauzeta, razgovaram sa svojom sestrom Lindom koja živi s njom i kaže mi da naporno radi", rekla je za magazin.

Obožavatelji su dali nevjerovatnu podršku Celine kada su se pojavile vijesti da je otkazala svjetsku turneju zbog zdravstvenih problema u maju. Prethodno je odgodila svoje planirane nastupe nakon što je javno podijelila svoju dijagnozu 2022. godine.

U decembru te godine je Celine otkrila da joj je dijagnosticiran rijedak neurološki poremećaj, koji uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića, što na kraju ostavlja oboljele kao "ljudske statue" jer progresivno "zaključava" tijelo u krute položaje, ostavljajući oboljele nesposobne da hodaju ili govore.