Na početku karijere
120

Sergej Ćetković o Dini Merlinu: Gledali smo u njega kao u Boga

L. R.
Sergej Ćetković (Foto: ATAImages/Antonio Ahel)
Sergej Ćetković (Foto: ATAImages/Antonio Ahel)
Crnogorski pjevač Sergej Ćetković nedavno je otkrio kako je izgledao njegov prvi susret s Dinom Merlinom.
Naime, u intervjuu kojeg je dao za Blic.rs, Sergej Ćetković je govorio o svom privatnom životu te kako je u vrijeme kada je imao teške trenutke napisao pjesmu "Pusti probleme".

Pored toga, u intervjuu se posebno istakla priča o susretu s bh. kantautorom Dinom Merlinom. Ćetković je rekao kako Merlin piše sve što hoće da kaže kako bi se "sačuvao" pred nastupe.

"Kada sam bio dijete na čuvenim muzičkim maratonima na Pravnom fakultetu, tada smo kao najmlađa grupa bili tu da otvorimo sam muzički maraton. Imali smo priliku da sjedimo s najvećim imenima, Dinom Merlinom, Crvenom jabukom i ne znam kime još, al uglavnom 'krem de la krem' što kažu", navodi on.

"Mi kao klinci smo bili tu i gledali u Dinu Merlina kao u Boga. On je sjedio tu nekih sat vremena i sve vrijeme je pisao svojim kolegama da mu donesu čašu vode ili promijene repertoar. Uglavnom nije nijednu riječ progovorio. Nama je to bilo čudno, ovaj čovjek ne priča", rekao je Sergej Ćetković.

Inače, Sergej Ćetković jedan je od rado viđenih pjevača u Sarajevu, a o svojoj "vezi" sa glavnim gradom BiH, govorio je prošle godine pred nastup u Bosanskom kulturnom centru kada je rekao da poštuje to što sarajevska publika ne prašta ništa što nije iskreno i od srca.