Singl "I Touch Myself"
8

Serena Williams pjevala za podizanje svijesti o raku dojke

Klix.ba
Jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Williams pjevala je pjesmu "I Touch Myself" koja je nastala u okviru kampanje za podizanje svijesti o raku dojke.

Serena Williams izjavila je kako je napustila svoju zonu komfora i odlučila se da otpjeva "I Touch Myself" te na taj način pozove žene da izvrše samopregled kako bi na vrijeme ustanovile ima li naznaka ove zloćudne bolesti, piše Huffington Post.

Serena je izvodila hit australijske rock grupe Divinyls iz 1990. godine u snimku objavljenom u subotu, tj. neposredno prije početka mjeseca oktobra koji je označen kao mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

Chrissy Amphlett, pjevačica sastava Divinyls, umrla je nakon borbe s ovim malignim oboljenjem 2013. godine. Pjesma koja je prvobitno imala seksualnu konotaciju preuređena je za projekt "I Touch Myself".

"Htjela sam se pridružiti kampanji jer je to problem koji utječe na žene svih boja širom svijeta. Rano otkrivanje je ključno - štedi toliko života. Samo se nadam da će ovo pomoći u podsjećanju žena na ovaj problem", rekla je Williams.