"Senad od Bosne"
43

Senna M sprema povratak na scenu pa otkrio da je pjevao pred Titom: To je bio doživljaj

L. R.
Senna M (Screenshot/IN Magazin)
Senna M (Screenshot/IN Magazin)
Nekadašnji bh. pjevač Senad Galijašević poznatiji kao Senna M i Senad od Bosne nedavno je otkrio da će 9. februara nastupati na Megadance partyju koji će se održati u zagrebačkoj Areni, a tom prilikom prisjetio se i nastupa pred Titom.
Pionir dance muzike, kojeg pamtimo po hitovima kao što su "Tuc tuc", "Beba malena", "Bosanka" i "Indijanac", nedavno je gostovao u emisiji In Magazin gdje otkrio zašto je nakon 18 godina pristao nastupati, ali i da nakon toga ne planira nastaviti muzičku karijeru.

"Iz poštovanja prema tom vremenu gdje je nas nekoliko pionira radilo čuda. Iz poštovanja prema mom tadašnjem menadžeru Vladimiru Mihaljeku Mihi što je on sve stvorio i iz poštovanja prema mom sinu koji je rekao: 'Tata nemoj to otkazati, jednom u životu hoću da te vidim na bini''', rekao je Senna M.

Također, rekao je kako je u životu imao samo dva puta tremu i to kada je nastupao na festivalu Vaš šlager sezone te kada je bio prateći vokal Nede Ukraden gdje je pjevao pred Titom.

"Osjećaj da pred jednom takvom ličnošću pjevaš i to mi je bilo čudno. Ja sam ga uvijek doživljavao kao sliku i sad mi dođemo u onu malu prostoriju i nismo smjeli ništa električno, sve su bile akustične gitare, bubanj i to i vidim sjedi Tito za stolom, sa svojim političarima i on mrda, puši cigaretu, to je bio doživljaj", rekao je Senna M.

No, iako je bio vrlo uspješan muzičar, Senna M odlučio se za drugu karijeru. Kaže kako je nekoliko godina igrao tenis pa odlučio raditi nešto potpuno novo. Vlasnik je kompanije "Senna Inovation Factory", a bavi se proizvodnjom rasvjete.

Međutim, ovdje nije riječ o običnoj rasvjeti već o rasvjeti s posebnim svjetlosnim efektima, koje koristi čak i NASA. Osim saradnje s NASA-om, Senna M je dobitnik i Grammy nagrade za inžinjering, nauku i tehnologiju, a može se pohvaliti da se dio njegove opreme koristio i za snimanje serije "Game of Thrones".