Interesantan prijedlog
331

Senad Bašić otkrio tajnu za brak dug preko 30 godina: Francuski ležaj je glupost, nek svako uzme svoju sobu

N. C.
Senad Bašić (Foto: InMagazin)
Senad Bašić (Foto: InMagazin)
Senad Bašić u braku je sa suprugom Jasnom više od 30 godina, a za hrvatske medije otkrio je svoj recept za sretan brak.

Dok su njegovi lik i djelo dobro poznati publici kako u našoj zemlji tako i u regionu, njegovu suprugu Jasnu ne možemo vidjeti baš često. Ipak, njih dvoje dugi niz godina uspjevaju u svom idiličnom bračnom životu. Sada je Bašić otkrio recept kojim to i postižu.

"Pa samo nek svako uzme svoju sobu! Francuski ležaj, to je najveća glupost pogotovo ako želite ostariti s nekime. Tu su Englezi mnogo pametniji, ona ima svoju sobu, on ima svoju, a kad hoće da rade one stvari kucaju jedni drugima na vrata, to je apsolutno ispravno. Pošto je kćerkina soba bila prazna, uzmem jorgan, kupim krevet i odvojim se napravim svoje odaje. Imamo dnevni boravak kad hoćemo nešto pričati, po dvije tri rečenice kad vidimo da će doći do sukoba odmah se raziđemo u svoje odaje", otkrio je Senad svoju taktiku.

Glumac o svom privatnom životu ne govori često, ali jednom je prilikom otkrio da je suprugu Jasnu upoznao još kao srednjoškolac dok su se zajedno vozili tramvajem na putu do škole koju su oboje pohađali, a vjenčali su se u studentskim danima.

Senad i Jasna su u braku preko 30 godina, a imaju dvoje odrasle djece, kći Hanu i sina Skendera. Imaju i unuku Enu koja živi u Njemačkoj.