Skladan par
68

Senad Bašić je više od 30 godina u braku, njegova supruga je također u filmskoj industriji

I. S.
Foto: Story.hr
Foto: Story.hr
Legendarni Senad Bašić rijetko govori o svom privatnom životu pa tako veći dio javnosti ne zna da je on više od 30 godina u skladnom braku s Jasnom Bašić.
Ona je također u filmskoj industriji - radi kao izvršna producentica u jednoj produkcijskoj kući. Ne pojavljuje se često u javnosti, ali svom suprugu u svakom trenutku pruža bezrezervnu podršku.

On je jednom prilikom ispričao da je Jasnu upoznao još kao srednjoškolac dok su se zajedno vozili tramvajem, a vjenčali su se u studentskim danima. Prošle godine je otkrio zanimljivu tajnu za dugotrajan brak.

"Samo nek svako uzme svoju sobu! Francuski ležaj, to je najveća glupost, pogotovo ako želite ostariti s nekime. Tu su Englezi mnogo pametniji. Ona ima svoju sobu, on ima svoju, a kad hoće da rade one stvari, kucaju jedni drugima na vrata. To je apsolutno ispravno. Pošto je kćerkina soba bila prazna, uzmem jorgan, kupim krevet i odvojim se, napravim svoje odaje. Imamo dnevni boravak kad hoćemo nešto pričati, po dvije tri rečenice. Kad vidimo da će doći do sukoba, odmah se raziđemo u svoje odaje", ispričao je.

Oni imaju kćerku Hanu i sina Skendera. Skender je kao dječak snimljen na jednoj od najpoznatijih fotografija iz perioda opsade Sarajeva. Naziv fotografije je "Sunčanje", a snimio ju je Rikard Larma.

@senad.basic

Đed i Unuka

♬ original sound - Senad Basic

Senad i Jasna često na društvenim mrežama dijele porodične fotografije i snimke. Glumac je, između ostalog, na TikToku podijelio snimak s unukom Enom koja živi u Njemačkoj.

"Šta mislite ko je mlađi - ja ili Ena?", upitao je Senad pratitelje. Snimak je dosad prikupio više od 40.000 lajkova.