Oglasila se
256

Selma Bajrami otkrila šta se krije iza fotografije njenih modrica koja je zabrinula javnost

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Selma Bajrami danas je objavila fotografiju iz tuzlanske bolnice, a na kojoj je pokazala modrice na oku i rasječenu usnu.

S obzirom na to da je na fotografiji samo označila Medical Instutute Bayer, koji se nalazi u Tuzli i nije dala nikakvo dodatno objašnjenje, objava je izazvala veliki interes i zabrinutost njenih fanova.

Nekoliko sati kasnije, Bajrami je otkrila da je zapravo riječ o snimanju spota za njenu novu pjesmu pod nazivom "Dama".

Također, u jednom od storyja otkrila je da na ovaj način želi ukazati na problem nasilja nad ženama.

"Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtijeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje savjesti, edukacija i pružanje pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja. Bilo da smo žrtve ili svjedoci istog", napisala je pjevačica između ostalog i otkrila da ona nije pretučena nego da se radi o snimanju spota.

Salma je na ovaj način zasigurno dobila traženu pozornost za svoj novi muzički uradak, no neki smatraju s obzirom na to da su žene u našoj regiji svakodnevno žrtve nasilja i da su samo u Tuzli u proteklom mjesecu ubijene dvije žene, da ovakav način promocije nije korektan.