Iako ima mnogo fanova
47

Selena Gomez smatra da može snimiti još samo jedan album, želi se fokusirati na glumu

D. B.
Selena Gomez (Foto: EPA-EFE)
Selena Gomez (Foto: EPA-EFE)
Američka pjevačica, glumica i producentica, Selena Gomez, mogla bi uskoro završiti svoju muzičku karijeru.

Iako ima neosporan talent i ogroman broj fanova, Selena je dala neočekivanu izjavu.

"Osjećam da mogu snimiti još jedan album. Što sam starija, sve više želim pronaći nešto na šta ću se fokusirati", izjavila je pjevačica dodavši da bi idealno bilo da to bude njena glumačka karijera.

Gomez se kao dijete bavila glumom te je sanjala da postane "ozbiljna glumica". Muzičku karijeru je započela tek nakon što ju je Disney angažovao da snimi album dok je glumila u sitcomu na Disney Channelu pod nazivom "Wizards of Waverly Place" krajem 2000-tih.

"Pomislila sam da će to biti zabavno, hobi u kojem ću uživati. Željela sam postati glumica i zapravo nikad nisam namjeravala biti samo pjevačica. Međutim, hobi se pretvorio u nešto drugo", rekla je Selena.

Ona je od 2013. godine objavila tri studijska albuma, koji sadrže hitove poput pjesama "Come & Get It", "Same Old Love" i "Lose You To Love Me". Dobitnica je dva Grammyja, a prošle godine je objavila singl "Single Soon".

Gomez trenutno glumi u hvaljenoj Hulu seriji "Only Murders in the Building" uz Martina Shorta i Stevea Martina, a pojavila se i u nekoliko filmova među kojima su "Spring Breakers" i "A Rainy Day in New York".

"Žongliranje" muzičke i glumačke karijere joj predstavlja opterećenje. što je izjavila u jednom pod podcasta, a jedan od razloga je i njeno mentalno zdravlje. Iako je ništa ne prisiljava da bira između muzike i glume, priznala je da se taj izbor možda nazire u budućnosti.

"Želim da se odmorim jer sam umorna", kazala je ona.

Osim glume i pjevanja, Gomez je uspješna i u svijetu kozmetike. Osnovala je kompaniju Rare Beauty 2020. godine.

"Osnovana je tokom pandemije koronavirusa i uzela je maha. Mogu biti veoma zahvalna i ponosna sam", zaključila je Gomez.