|

Selena Gomez objavila potresan esej o migrantima u magazinu Time

Selena Gomez objavila potresan esej o migrantima u magazinu Time
0
M. A.
2.10.2019. u 20:15
23
komentara
0

dijeljenja
Selena Gomez objavila potresan esej o migrantima u magazinu Time Selena Gomez (Foto: EPA-EFE)
Selena Gomez odlučila je skrenuti pažnju na migrantsku krizu u SAD-u. Ova američka glumica, pjevačica i producentica napisala je esej za magazin Time u kojem je otkrila da su neki članovi njene porodice došli u SAD bez dokumenata iz Meksika.
"Migrantska kriza i generalno migracije su pitanja o kojima razmišljam svaki dan i nikada ne zaboravljam koliko sam blagoslovljena što sam rođena u ovoj zemlji zahvaljujući svojoj porodici i milošću sredine", napisala je Gomez i dodala da je njena tetka došla u SAD u prikolici kamiona 70-ih godina.

Ona je dodala u tekstu kako su primjer njene tetke ubrzo slijedili i njena baka i djed, a njen se otac rodio u Teksasu ubrzo nakon toga. Gomez je rođena Amerikanka, ali ističe kako nisu svi imali sreću poput nje.

"Kada čitam naslove vijesti ili vidim rasprave o migrantima na društvenim mrežama, osjećam strah za one koji se nalaze u sličnim situacijama kao moja porodica u prošlosti. Uplašena sam za svoju zemlju", napisala je.

Nju je porodično iskustvo inspirisalo da bude izvršna producentica nove Netflixove dokumentarne serije pod nazivom "Living Undocumented". Ona je ovaj projekt najavila još 2017. godine i tada je kazala kako želi osvijetliti živote osam porodica migranata u SAD-u iz različitih država i različitog porijekla, a koje su se suočile s mogućom deportacijom.

"Living Undocumented" bi svoju Netflix premijeru trebao imati narednu srijedu, piše CNN.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...