Koncert
0

Seksi Tina Turner oduševila Nijemce

Sarajevo-x.com
Nakon što je u oktobru u Americi počela njena dugo očekivana turneja "Tina! 50th Anniversary Tour", muzička zvijezda je u srijedu navečer održala prvi koncert u Evropi. Na pozornici Lanxess Arene u njemačkom gradu Kelnu Tina Turner je naprosto zasjala i svima pokazala da i u 69. godini ima fantastično tijelo i noge kakve mnoge mlade žene mogu samo poželjeti.

Osam godina nakon veoma uspješne turneje "Twenty Four Seven" Tina je odlučila svoje vjerne obožavatelje širom svijeta još jednom počastiti pravim muzičkim spektaklom, pa je tako na prvom koncertu u Evropi publiku oduševila svojim glasom i stasom. Kako piše Daily Mail, Tina je dvosatnim koncertom publiku u Lanxess Areni podsjetila na svoje najveće hitove, i to uz inovativnu koreografiju i hi-tech osvjetljenje.

Kao što se moglo i očekivati, osmerostruka dobitnica prestižne muzičke nagrade Grammy prije izlaska na pozornicu nije ni pomišljala da se na pozornici pojavi u odjeći primjerenoj jednoj "baki", već je izabrala kostime koji su savršeno ocrtavali njene seksipilnu figuru i otkrivali koje i danas rijetko koga mogu ostati ravnodušnim.

Tamnoputa pjevačica, koja iza sebe ima hitove poput "Private Dancer", "What's Love Got To Do With It?" i "The Best", posljednji koncert u okviru turneje "Tina! 50th Anniversary Tour" održat će 12. aprila u O2 Areni u Dublinu.