Jela rižu i kečap
1.5k

Šejla Zonić: Dok sam studirala u Sarajevu skoro nisam imala šta jesti, bilo me stid tražiti pomoć

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. pjevačica Šejla Zonić, koja se kvalificirala u četvrtfinale Zvezda Granda, otkrila je do sada nepoznate detalje o svom privatnom životu.

Naime, Šejla se u srednjoj školi preselila iz Sanskog Mosta u Sarajevo gdje je pohađala muzičku školu, kada je uslijedio težak period za njenu porodicu.

"Kada sam bila u srednjoj školi tata se razbolio, imao je srčani udar. Morao je da zatvori firmu, roditeljima je bilo teško finansijski, morali su da plaćaju moj internat, džeparac, put. Bilo je komentara sa strane, zašto me ne ispišu iz škole ako ne mogu da me školuju, ali oni su se borili kao i svaki roditelj posebno jer su vidjeli da imam rezultate", prisjetila se Šejla.

"Moj otac se penzionisao poslije tog srčanog, imala sam odgovornost i potrebu da se borim za sebe. Kada je korona krenula svi su prestali da rade i bio je horor period za mene kao umjetnika. Tada je uslijedila neizvjesnot i dobila sam priliku da radim kao vokal trener i tada sam počela da predajem pjevanje, ali kada su svi prešli na online mnogo njih je odustalo što je uticalo na moj honorar, a to je bilo pred kraj magistarskih studija", priča Šejla koja prvobitno nije željela da traži bilo čiju pomoć.

"Sestre su mi priskočile upomoć, jedna je poslala pomoć da platim kiriju tri mjeseca, a druga za kraj magistarskog. Nerviralo me je kod mene jer nikada nisam htjela da tražim pomoć, bilo me je stid, to mi je bio poraz. Osjećala sam se strašno usamljeno, panični napadi, napadi anskioznosti sa pitanjem šta sam do sada radila. Pitala sam se šta radim, jedem u ovom gradu rižu i kečap, nemam maletne šta da jedem. Nisam imala obraza od roditelja bilo šta da tražim jer je otac bio bolestan, živjeli su samo od njegove penzije. Bilo mi je glupo da ja prava i zdrava tražim, sama sam htjela i eto mi sad. Shvatila sam da ne može tako i da treba da krenem na psihoterapiju da se malo 'reprogramiram'", ispričala je u emisji "Pričaonica Sanje Ćulibrk".

Podsjećamo, u četvrtfinale Zvezda Granda plasiralo se čak sedam natjecatelja iz BiH i to Šejla Zonić, Mirza Pandur, Rijad Rahmanović, Sidik Šabanović, Dino Suljić, Antonija Čerkez i Dejan Dačević.