Showbiz
0

Sean Penn nazvao Veliku Britaniju smiješnom državom

Sarajevo-x.com
Sean Penn (Foto: AFP)
Sean Penn (Foto: AFP)
Slavni glumac Sean Penn je kritikovao Veliku Britaniju i nazvao je kolonijalnom, smiješnom i arhaičnom državom zbog politike koju Britanci imaju prema Falklandskim ostrvima. Penn je Veliku Britaniju nazvao kolonijalnom državom zbog odbijanja da preda Falklandska ostrva Argentini.

Penn je izrazio svoje simpatije za Argentinu, a njegovi komentari bi mogli zapaliti užarene odnose ovih dviju država. Trenutno je na Falklandskim ostrvima princ William, a ministar vanjskih poslova Argentine je tvrdio da William dolazi kao osjavač.

Popularni Hollywoodski glumac Penn sastao se sa predsjednicom Argentine Cristinom Kirchner, a tom prilikom je Falklandska ostrva nazvao Malvinas ostrvima, kako se nazivaju na španskom jeziku.

"Svijet neće tolerisati nikakve smiješne politike koje hrane kolonijalne ideologije", rekao je tom prilikom Sean Penn, prenosi Daily Mail.

Inače, slavni glumac je prije nekoliko godina Washington Postu platio 50.000 dolara kako bi zakupio cijelu jednu stranicu da napadne predsjednika Busha, jer je, prema njegovom mišljenju, gušio civilne slobode i prava.

U tom napisu je nazvao tadašnjeg potpredsjednika Dicka Cheneyja i državnu sekretarku Condoleezzu Rice kriminalcima. Penn je bio angažovan i u rekonstrukciji domova nakon uragana Katrina u New Orleansu.