Nova knjiga podigla prašinu
0

Scijentološka crkva tvrdi da nije imala veze s razvodom Cruisea i Kidman

Klix.ba
Scijentološka crkva žestoko je demantovala tvrdnje da je njihov vođa David Miscavige imao bilo kakve veze s razvodom braka Toma Cruisea i Nicole Kidman.

U novoj knjizi dobitnik nagrade Pulitzer Lawrence Wright pisao je o slavnom glumcu i utjecaju Scijentološke crkve na njegov život, kako poslovni, tako i privatni. Wright je ustvrdio kako je Miscavige sugerisao Tomu da se razvede od Nicole, koja nikada tokom njihovog braka nije željela imati bilo kave veze sa scijentologijom.

Knjiga nosi naziv "Going Clear: Scientology, Hollywood and the Prison of Belief" i izaći će 17. januara. Štampana je u 15.000 primjeraka.

Tvrdnje napisane u knjizi autoru je iznio Marty Rathbun, nekadašnji scijentolog koji više nije član te crkve, prenose američki i britanski mediji.

U knjizi se navodi da je Tom navodno imao i političke ambicije te je bio u kontaktu sa brojnim svjetskim državnicima. Jednom prilikom je izjavio: "Ako Schwarzenneger može biti guverner, ja mogu biti predsjednik", tvrdi se u knjizi.

Ovo nije prvi put da se u javnost izlazi s intrigantnim informacijama o utjecaju Scijentološke crkve na Tomov život. Pisalo se više puta i o tome kako su Miscavige i njegovi saradnici birali glumcu suprugu nakon što se razveo o Nicole.