Tražila odštetu
10

Schumacherova supruga izgubila sudski spor protiv magazina Die Aktuelle

Klix.ba
Corinna Schumacher (Foto: EPA)
Corinna Schumacher (Foto: EPA)
Supruga sedmostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, Corinna Schumacher, izgubila je sudski spor nakon što je tužila magazin Die Aktuelle zbog "obmanjujuće" naslovnice.

Corinna je zbog članka tužila Die Aktuelle tražeći odštetu od 50.000 eura nakon što je magazin objavio priču s naslovom "Corinna Schumacher - nova ljubav je čini sretnom" njenu fotografiju.

Priča zapravo govori o njenoj kćerki Gini Mariji Schumacher, koja je pronašla novu ljubav. Corinnin advokat Felix Damm je podnio tužbu tvrdeći da naslovnica obmanjuje.

No, sud u Hamburgu je odbacio tužbu u petak nakon što je ustanovio da naslov ne ukazuje na to da se Corinna rastala s mužem.

Četrdesetosmogodišnja supruga bivšeg šampiona se rijetko pojavljuje u javnosti, ali je nedavno viđena kako prati debi svog sina Mick na stazi u Silverstoneu u bolidu Formule 3.

Podsjetimo, Michael Schumacher je doživio tešku nesreću na skijanju u decembru 2013. godine te je zadobio povrede glave, zbog čega je bio u komi šest mjeseci. Informacija o njegovom zdravstvenom stanju je veoma malo.