Osuđen za silovanje
26

Scena iz "Ludih sedamdesetih" je hit na internetu nakon što je Danny Masterson dobio 30 godina zatvora

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što je američki glumac Danny Masterson osuđen na zatvorsku kaznu od 30 godina do doživotne zbog silovanja dvije žene, scena iz serije "Lude sedamdesete" po kojoj ga mnogi pamte postala je hit na internetu.
Naime, radi se o sceni epizode iz prve sezone serije koja je emitovana 1998. godine i nosi naziv "Eric's Burger Job". Hyde, kojeg tumači Danny, dolazi na razgovor za posao gdje ga pitaju: "Gdje se vidi za pet godina?".

Njegov odgovor je glasio: "U zatvoru".

Upravo je činjenica da je glumca 25 godina nakon emitovanja ove epizode zadesila sudbina iz spomenute scene bila posebno interesantna korisnicima društvenih mreža te su je dijelili na društvenim mrežama.

Masterson je glumio u popularnoj TV seriji "That '70s Show" (Lude sedamdesete), koja se prikazivala u vrijeme kad je počinio zločine početkom 2000-tih. Tužitelji su tvrdili da se oslanjao na svoj status istaknutog člana Scijentološke crkve kako bi izbjegao posljedice.

Na sudu nije govorio ništa, a dok je sudija čitao presudu i izricao maksimalnu dozvoljenu kaznu, njegova supruga Bijou Phillips je plakala.

Masterson je proglašen krivim u maju na ponovljenom suđenju nakon što prva porota nije mogla donijeti presudu 2022. godine. Nakon što je osuđen, glumac je odveden u pritvor zbog rizika od bijega.

Osuđen je nakon što su tri žene svjedočile da ih je seksualno zlostavljao u svom domu u Hollywoodu između 2001. i 2003. godine kada je bio na vrhuncu slave. Na sudu je rečeno da im je prije zlostavljanja dao drogu.

Sud ga je proglasio krivim za silovanje dvije od tri žene koje su ga optužile.