Inspiracija za šale
8

Scena iz epizode serije "The Last of Us" koju je režirala Jasmila Žbanić postala je online meme

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Scena iz šeste epizode serije "The Last of Us" postala je meme na društvenim mrežama, a uz urnebesne opise korisnici su dijelili kadrove trenutka kad Joel ima napad panike.
Svojim izlaskom u nedjelju/ponedjeljak šesta epizoda serije "The Last of Us" koju je režirala Jasmila Žbanić privukla je znatnu pažnju, a zanimljivo je da su se mnogi poistovjetili s jednom od scena te je postala meme na društvenim mrežama.

Naime radi se o epizodi gdje Joel (Pedro Pascal) ima očigledan napad panike, a to je ostavilo utisak na fanove serije. U nastavku pogledajte neke od najboljih šala na račun Joela i spomenute scene.

"S tim što Joel ima napade panike dok se svijet oko njega ruši i dok pokušava raditi vrlo se lako poistovjetiti", kaže jedna od popularnih objava na Twitteru uz isječke iz epizode.
Premda je kontekst scene prilično tužan, istovremeno je bio značajna inspiracija za fanove serije te je tako uslijedio niz objava sa sličnim opisima: "Ja nakon što pošaljem jedan mail", "Milenijalci kad moraju obaviti telefonski poziv", "Ja kad moram napisati jednu rečenicu", kažu neke od sličnih objava.
"Najgora osoba koju poznaješ je upravo imala dobar zaključak", navodi se uz isti kadar Joela dok pokušava doći do vazduha.
Neki su se osvrnuli i na samu seriju koja je temeljena na istoimenoj videoigri iz 2013. godine, a koja je u kratkom roku osvojila obožavatelje.

Stoga natpisi koji su bili vezani za nju su uz isti kadar poručivali: "Ja nakon izlaska šeste epizode", "Kad shvatiš da prva sezona serije 'The Last of Us' završava za manje od tri sedmice".

Zanimljivo je da su gledaoci uspjeli uočiti i grešku u spomenutoj epizodi. Naime, kreatorima se potkrala greška prilikom montiranja, a u jednom kadru vidi se snimateljska ekipa.

Nije dugo trebalo da sporni kadar postane viralan na društvenim mrežama, a sve je podsjetilo na gaf iz posljednje sezone "Igre prijestolja" kada je pred likom Daenerys Targaryen ostala čaša iz Starbucksa.