Prekršili sporazum
297

Scarlett Johansson tuži Disney zbog filma "Black Widow"

L. K.
Holivudska glumica Scarlett Johansson, koja u Marvelovom univerzumu glumi Natashu Romanoff, odlučila je tužiti Disney zbog kršenja dogovora o premijernom prikazivanju filma "Black Widow".

Američki mediji pišu kako je Johansson podnijela tužbu na sudu u Los Angelesu, navodeći kako je Disney istovremenom objavom filma na servisu i u kinima prekršio važan sporazum.

Glumica je u tužbi navela kako je njena plata bila povezana isključivo s prikazivanjem filma u kinima, odnosno da u ugovoru nije navedeno da će ostvarenje istovremeno biti objavljeno i na streaming platformama.

Iz Disneyja su odgovorili kako su ove tužbe neutemeljene, kao i da je objavom filma na servisu Johansson na dobitku: "Ovo je povećalo mogućnost njene dodatne zarade, nakon što joj je već isplaćeno 20 miliona dolara".

Podsjetimo, "Black Widow" premijerno je prikazan početkom jula ove godine, te je na globalnom nivou ostvario zaradu od 60 miliona dolara, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama zaradio dodatnih 80 miliona dolara.