Showbiz
0

Scarlett Johansson: Hillary Clinton za predsjednicu!

Klix.ba
Holivudska ljepotica Scarlett Johansson izjavila je da bi rado u ulozi američke predsjednice vidjela bivšu državnu sekretarku Hillary Clinton.

"Mislim da bi ona bila sjajna predsjednica", poručila je glumica i model, koja se ponosi svojim političkim aktivizmom.

"Mislim da bismo od nekoga takvog, nekoga ko je majka, mogli imati samo koristi", objasnila je Scarlett u intervjuu za oktobarsko izdanje magazina Harper's Bazaar UK.

Glumica smatra da žene posmatraju stvari iz različite perspektive i da cijene čovječnost zbog svog materinskog instinkta.

"Clinton bi stoga bila korak naprijed", nastavila je hvalospjeve o bivšoj senatorici zvijezda "Avengersa", za koju se pričalo da bi mogla tumačiti lik Clintonove u budućem biografskom filmu o nekadašnjoj prvoj dami SAD-a. Ipak, kasnije je glumicin glasnogovornik pojasnio da Scarlett niko nije kontaktirao tim povodom.

Iako je poznata kao jedna od najseksipilnijih žena u Hollywoodu, Johansson ističe da je njena građanska dužnost da glasa na izborima.

"Dolazim iz politički aktivne porodice", kazala je. "Više od svega vjerujem da bi, kad bi svi iskoristili pravo glasa koje imaju, cijela nacija donosila ispravne odluke".

Ova glumica ne isključuje mogućnost da se u budućnosti i sama nađe u Washington D.C.-u.

"Kad bih imala više vremena možda bih se više uključila u politiku. Takvim stvarima nikad ne zatvaram vrata", rekla je.